Telers

Rainbow International is onderdeel van Harvest House, één van Nederlands grootste telersverenigingen gespecialiseerd in vruchtgroenten. Met een groep vakbekwame telers en medewerkers is Harvest House continu op de hoogte van ontwikkelingen in de markt waar ze flexibel op in kunnen spelen. Deze specifieke product- en marktkennis in combinatie met innovatief vermogen maakt Harvest House tot een solide, meedenkende partner. De Harvest House telers behoren tot Nederlands meest toonaangevende producenten van vruchtgroenten. Niet alleen door schaalgrootte, maar ook door teeltinnovatie en ketenregie.

Feiten & cijfers

  • Teeltoppervlakte 814 ha
  • 68 glasgroente telers
  • Tomaten (15 soorten), paprika (8 soorten), komkommer (2 soorten), aubergine en courgette
  • Jaarrond productie: 270 ha belichtte tomatenteelt
  • Productie met gebruik van aardwarmte en WKK
  • Gecertificeerd volgens de standaard van voedselveiligheid en MVO
  • Gelieerde pakstations

Paprikatelers

Bij Harvest House zijn ruim 50 paprikatelers, met gezamenlijk 445 hectare teeltoppervlak, aangesloten. Hierdoor is Harvest House Nederlands grootste paprikaleverancier. Door onderlinge samenwerking zijn ze gefocust op het verbeteren van processen en houden ze elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn er bijvoorbeeld proeven waarbij belichte paprikateelt getest wordt.

Hierdoor hopen ze in de toekomst jaarrond te kunnen produceren. Ook op het gebied van rasseninnovatie zitten ze niet stil. Continu zijn ze op zoek naar nieuwe rassen andere mogelijkheden om nieuwe markten te kunnen bedienen. Kijk bijvoorbeeld naar de ‘Enjoya’, een gestreepte paprika met een heerlijke smaak en een bijzonder uiterlijk. Of de ‘organic’ teelt van Pura Natura. Hier wordt geteeld op kokosmatten in plaats van steenwol waardoor ze als organic verkocht kunnen worden in de VS.

Tomatentelers

Bij Harvest House zijn ‘s werelds grootste en meest innovatieve tomatentelers aangesloten. De elf teeltbedrijven telen samen op zo’n 350 hectare (waarvan 270 hectare belicht) meer dan 15 verschillende soorten tomaten. Bij Harvest House is er niet alleen ruimte voor de grote tomatentelers, maar ook kleine ondernemers, die zich specialiseren op een niche markt zijn hier onderdeel van het geheel. Gezamenlijk bieden ze een compleet assortiment tomaten. Veel van de tomatentelers die lid zijn van Harvest House telen met behulp van groeilicht. Hierdoor kunnen we in samenwerking jaarrond levering waarborgen.

Overige teeltpartners

Door de aubergine- komkommer- en courgettetelers van Harvest House kunnen wij een compleet assortiment vruchtgroenten leveren. Rechtstreeks van de bron leveren we producten van hoge kwaliteit.
Daarnaast werkt Rainbow International samen met betrouwbare teeltpartners in binnen- en buitenland. Op deze manier kunnen wij ook vollegrondproducten, fruit, kruiden en cressen van uitstekende kwaliteit leveren.

We care…

Rainbow International onderneemt met respect voor mens, milieu en omgeving. ‘We care for the environment’. Lees meer >.