Verpakken

Rainbow International werkt nauw samen met diverse moderne verpakkingscentra. Door deze samenwerking behouden we niet alleen regie op de keten, maar kunnen we ook direct inspelen op de verpakkingswensen van elke klant. Rainbow International werkt onder andere samen met Rainbow Kleinpak en Greenpack.

Rainbow Kleinpak
Rainbow Kleinpak is de voornaamste dienstverlener van Rainbow International op het gebied van sorteren en verpakken van paprika’s. Dit verpakkingscentrum is gespecialiseerd in verpakken naar de wensen van onze klanten. Zoals bijvoorbeeld private label verpakkingen, het maken van mixpallets of volle ladingen.

Facts & figures
- 13.000 m2
- 27 docks
- 2 moderne sorteermachines met een productiecapaciteit van 250.000 kg paprika’s per dag
- Flowpack machinepark met een productiecapaciteit van 250.000 flowpacks per dag
- Komkommer sealmachine
- Verpakkingsmachine puntpaprika’s

Greenpack

Greenpack is gespecialiseerd in het verpakken van tomaten en is één van Europa’s grootste verpakkingscentra. Het gehele interne proces is gericht op een efficiënte en voedselveilige verwerking van producten. Producten die ‘s morgens zijn geoogst, staan ‘s middags vaak al klantspecifiek verpakt klaar voor distributie naar onze afnemers. De ligging is ideaal: aan de snelweg A20, op 10 minuten van de Stena Line terminal in Hoek van Holland op 20 minuten afstand van de Rotterdamse haven.

Facts & figures

Algemeen:
- 61.000 m2 grond
- 97 docks
- 70 vaste medewerkers
- 560 seizoensmedewerkers

Product:
- 18 miljoen dozen per jaar
- 58 miljoen kg trostomaten
- 79 miljoen kg tomaten

Verpakkingslijnen:
- 6 cherrytomatenlijnen
- 22 trostomatenlijnen
- 1 losse tomatenlijn
- 1 komkommerlijn
- 4 paprikalijnen

Naast samenwerkingen met Rainbow Kleinpak en Greenpack werken we ook veel samen met andere pakstations als Final Select, Wijnen Square Crops, 4Evergreen en Vitensa. Door deze samenwerkingen zijn er eindeloze mogelijkheden om de verpakkingswensen van de klant te realiseren.

We care…

Rainbow International onderneemt met respect voor mens, milieu en omgeving. ‘We care for the environment’. Lees meer >.