We care...

Door onze coördinerende rol in de keten streven we ernaar de klant een duurzaam geproduceerd, vers, lekker en gezond product ter beschikking te stellen. Onder duurzaam geproduceerde producten verstaan we producten die zo geproduceerd zijn dat ze het milieu en de omgeving zo min mogelijk belasten. Hier dragen we niet alleen zorg voor in onze eigen bedrijfsvoering, maar werken we ook samen met telers die op dezelfde manier te werk gaan.

Zowel wij als al onze partners zijn maximaal gecertificeerd op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Alle AGF producten die Rainbow International verkoopt zijn GlobalGAP gecertificeerd. Dit certificaat stelt voorwaarden met betrekking tot voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. De telers van Harvest House hebben hierin ruime ervaring. Daarom kijken ze voortdurend met een kritische blik naar de bedrijfsvoering zoals naar het verbruik van energie, meststoffen en water. Ze zijn zich bewust van hun rol in de maatschappij en graag een voorbeeld voor anderen.

Maximaal biologisch

Onze glasgroentetelers werken vrijwel uitsluitend met biologische gewasbescherming tegen ziekten en plagen. Dit bekent dat zij gebruik maken van natuurlijke organismen ofwel natuurlijke vijanden. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk evenwicht in de kas en telen ze producten die rechtstreeks van de plant te eten zijn.

Energiezuinig telen

Milieubewust telen is voor de telers van Harvest House waarmee we samenwerken zeer belangrijk. Zij zijn continu op zoek naar nieuwe methoden om energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een WKK (Warmtekrachtkoppeling) of aardwarmte. Ook werken de telers samen met andere bedrijfstakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Terneuzen waar één van de Harvest House telers samenwerkt met een kunstmestproducent. Hier maken ze gebruik van de restwarmte en CO2 die vrijkomt bij het produceren van kunstmest. Op deze manier dragen ze niet alleen zorg voor duurzaamheid binnen hun eigen kassen, maar ook voor de duurzaamheid van de complete regio.

Aardwarmte

Een kas verwarmen door middel van het pompen van heet water uit diepe aardlagen. Dit is vandaag de dag de meest innovatieve methode om energiezuinig te telen. Het water wordt opgepompt uit diepe aardlagen wat vervolgens wordt gebruikt om de kassen te verwarmen. Hierna wordt het water terug gepompt zodat er in de diepere aardlagen geen ruimte is voor eventuele verschuivingen. Een aantal telers waarmee wij samenwerken werkt al met dit systeem en in de toekomst zullen dit er alleen maar meer worden.

Watermanagement

In een kas wordt op jaarbasis tussen de 15.000.000 tot 20.000.000 liter water per hectare gebruikt. Het is van uiterst belang dat telers zo efficiënt en duurzaam mogelijk omgaan met water. De telers van Harvest House vangen het water op in grote bassins waarna het gefilterd wordt en gebruikt in de kas. Overtollig water wordt nooit geloosd, maar juist opgevangen. Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van een gesloten watersysteem.

Compleet assortiment AGF

Rainbow International levert een compleet assortiment glasgroenten, vollegrond groenten, fruit, kruiden en cressen in diverse maten, gewichten en (private label) verpakkingen. Voor direct contact bel +31 174 524 130 of stuur een mail naar contact@rainbowinternational.nl. Onze volledige contactinformatie vindt u hier.